HomeProjecten › OBS de Huet

OBS de Huet

In opdracht van OBS de Huet te Doetinchem, heb ik samen met Studio Benevolo een groen schoolplein ontwerp gemaakt. OBS de Huet wil haar leerlingen graag een schoolplein bieden dat gericht is op beleving en ontdekking en dat uitdaagt tot bewegen. In het ontwerp staan gevarieerd en creatief spelen in de natuur centraal. Veel natuurlijke materialen, sport en spel en o.a. een heuse moestuin, bamboebos en amfitheater voor de buitenlessen zijn onderdeel van dit ontwerp.

Op woensdag 16 maart werd om 13.45 uur op de school het eerste ontwerp van een nieuw, groen schoolplein gepresenteerd. Ouders en leerlingen kregen een 3D presentatie te zien met het eerste ontwerp en in de school hingen tekeningen waarop de leerlingen hun wensen voor een nieuw schoolplein lieten zien.  Daarna werd er een eerste stap gezet door het planten van een nieuwe boom op deze nationale boomfeestdag.

De appelboom werd die dag door leerlingen geplant samen met de Doetinchemse raadsleden John Westerdiep (Groenlinks) en Cathy Bouwens (CDA) en GroenLinks wethouder Frans Langeveld. Zij zijn blij met het initiatief van de school voor een groen schoolplein. Meer groen draagt bij aan de stedelijke groenstructuur die het wonen, werken en leven in Doetinchem aantrekkelijker maakt. Een groen schoolplein biedt kinderen dagelijks de kans op natuurbeleving waardoor hun belangstelling voor en betrokkenheid bij de natuur groeit.

Klik hier voor de 3D presentatie van het groene schoolplein ontwerp.

Nieuws Nieuws
Tips & inspiratie Geen stijve massa maar artistieke kunstwerkjes
Contact Contact

Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau

Ploegdreef 43

7006 KK Doetinchem

 

info@jandeboertuinontwerp.nl
Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau © 2024